‘Als je dit kunt, kun je ook levens redden’

Permanente campagne van Nationale Bond:

Met de campagne ’Als je dit kunt, kun je ook levens redden‘ timmert de Nationale Bond de komende jaren aan de weg. Er is onder dit motto allerlei campagnemateriaal vervaardigd.

De in mei afgetreden voorzitter Nico Schouten zegt: “We weten dat lokale EHBO-organisaties graag goed campagnemateriaal in handen hebben. En we weten ook, dat het niet altijd even gemakkelijk is om deelnemers te werven voor cursussen en vrijwilligers voor bestuurlijke taken. Daarom presenteren we een permanente campagne. Met beelden die ontleend zijn aan de dagelijkse praktijk vragen we in feite aandacht voor onszelf en voor de activiteiten die we organiseren. We zijn als vrijwilligers soms te bescheiden, duiken teveel in de vrijwilligersrol. Commerciële initiatieven die links en rechts ontstaan, maaien ons het gras voor de voeten weg. We mogen best wat brutaler zijn.”

Permanent
“We binden ook de strijd aan met een paar veel voorkomende argumenten. Tijdrovend. Ingewikkeld. Te verplichtend. Te ‘ver van mijn bed’. Het zijn argumenten om geen vrijwilligerswerk te doen of een cursus eerste hulp te gaan volgen. Omdat we het van vrijwillige inzet moeten hebben, gaan we campagne voeren. Niet eventjes, maar permanent. Deze campagne benadrukt dat het ‘normaal’ is om een cursus te volgen of om vrijwilliger te worden.”

Herkenbaar
“Diverse handelingen van de eerste hulp zijn gekoppeld aan

herkenbare activiteiten. Een bakker die brood kneedt met een verwijzing naar hartmassage (‘Als je dit kunt, kun je ook levens redden’), een moeder die de veters van haar kind strikt (verbinden) en twee innig zoenende pubers (mond-op-mond beademing). Er is gekozen voor (grote) foto’s; opvallend, herkenbaar, eigentijds en heel eenvoudig naar de diverse media door te vertalen.”

Gratis materiaal
“Op www.nationalebond.nl kan iedereen gratis campagnemateriaal downloaden. Er zijn zes flyers beschikbaar waarop gebruikers naam, adres en/of activiteiten, zoals cursusgegevens, kunnen plaatsen. Alles is beschikbaar in technieken voor web- en druk-print. Het materiaal is ook te gebruiken voor Facebook en Twitter. Wie wil kan een roll up banner bestellen of een groot billboard.”

Posters
“Alle verenigingen ontvingen vorige maand een set campagneposters om de eigen activiteiten goed onder de aandacht te brengen. Er is veel waardering voor het aansprekende materiaal dat de Nationale Bond op de markt heeft gebracht. Iedereen kan het gratis downloaden.’’

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in