EHBO op school

EHBO op school. Op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis is aan de Tweede Kamer een petitie aangeboden om EHBO-lessen aan te bieden op de middelbare school. De Nationale Bond omarmt dat initiatief omdat het belangrijk is dat er veel meer EHBO-kennis is in Nederland. Zoals het er nu naar uitziet kunnen middelbare scholen vanaf komend schooljaar uit een keuzemenu kiezen om EHBO aan te bieden en wordt daarvoor ook door het rijk geld beschikbaar gesteld.

Voorbeeld lesaanbod

E-learning EHBO

In deze online cursus leren leerlingen in hun eigen tempo en wanneer het hun uitkomt meer over EHBO.

Praktijktraining meest voorkomende letsels
(op school – 4 uur)

Als vervolg op de e-learning worden EHBO-handelingen geleerd bij de elf meest voorkomende letsels bij volwassenen. Na de training krijgen de leerlingen een certificaat.

Cursus Basis EHBO en reanimatie/AED (8 uur)

In 8 uur leren de leerlingen de belangrijkste EHBO-basisvaardigheden en reanimatie en leren ze een AED te gebruiken. De leerlingen krijgen na afloop van de cursus een certificaat en het boek EHBO Leren & Doen als naslagwerk.

Cursus uitgebreide EHBO en reanimatie/AED (12 uur of 20 uur)

Naast basisvaardigheden, reanimatie en het gebruik van de AED worden tijdens deze training extra handelingen geleerd. Bijvoorbeeld wat te doen bij een beroerte of nek- en wervelletsel. De leerlingen krijgen na afloop van de cursus een certificaat en het boek EHBO Leren & Doen als naslagwerk. Het is mogelijk om deze cursus aan te vullen met e learning.

Cursus Reanimatie & AED (4 uur)

In deze cursus worden reanimatievaardigheden en het gebruik van een AED aangeleerd. De leerlingen krijgen na afloop een certificaat. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Klik hier voor een EHBO-vereniging bij u in de buurt.

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in