Gedragscode vrijwilligers

De Nationale Bond wil bereiken dat de beoefening van Eerste Hulp veilig en respectvol gebeurt. Wij moedigen verenigingen aan om het onderwerp sociale veiligheid aan de orde te stellen en een gedragscode vast te stellen. Het landelijk bestuur kan in voorkomende gevallen optreden als vertrouwenscontactpersoon. Sommige verenigingen hebben voor deze functie een arts benaderd.

Download hier een model-gedragscode.

Gratis Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Het is voor EHBO-verenigingen mogelijk om een gratis Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Het is gewenst om zo’n verklaring aan te vragen voor bestuursleden en voor vrijwilligers die op evenementen hulp verlenen. Er is hiervoor een speciale regeling Gratis VOG. Lees verder: Welkom | Gratis VOG. Een VOG kost inclusief certificaat ongeveer 40 Euro. Om een gratis VOG aan te vragen voor een vrijwilliger heeft de EHBO-vereniging e Herkenning nodig.

Het aanvragen van een e herkenning kan hier: eHerkenning aanvragen | eHerkenning. Voor een e herkenning moet een vereniging ook betalen. Er zijn abonnementen per jaar en voor een aantal jaar (zie eHerkenning aanvragen bij de goedkoopste eHerkenning aanbieder (eherkenningexpert.nl)). Bij 1 VOG-aanvraag per jaar zijn de kosten van e herkenning er al uit.

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in