Lidmaatschap

Bij de Nationale Bond zijn meer dan 325 plaatselijke verenigingen aangesloten. De verenigingen zetten zich in om zoveel mogelijk vrijwilligers op te leiden in de eerste hulp. Ze zijn ook vaak actief op het gebied van evenementenhulpverlening. Organisaties, instellingen en overheden schakelen de verenigingen in om als hulpverlener present te zijn bij allerlei (sport)activiteiten, feesten en evenementen. De verenigingen organiseren, plannen, zorgen dat de materialen op de juiste plaats aanwezig zijn, motiveren leden en schakelen hulp van andere verenigingen in. Jaarlijks worden tienduizenden uren vrijwillig geïnvesteerd.

Het verenigingslidmaatschap staat open voor elke EHBO-vereniging en/of bedrijfsvereniging dat zich wil aansluiten bij de Nationale Bond voor EHBO. Verenigingsbesturen hebben met de CD Eerste Hulp Bij Besturen altijd allerlei relevante informatie bij de hand. De CD is op te vragen bij het secretariaat. Verenigingen ontvangen enkele malen per jaar een uitgebreide verenigingsbrief en regelmatig elektronische nieuwsbrieven. Bij juridische problemen of conflicten biedt de landelijke organisatie kosteloos ondersteuning.  

Er is ook een persoonlijk lidmaatschap mogelijk. Onze persoonlijke  leden zijn eerstehulpverleners, docenten, instructeurs, Lotussen en anderen die op een of andere manier bij eerste hulp zijn betrokken. Persoonlijke leden genieten de ledenvoordelen, ontvangen nieuwsbrieven en het magazine Eerste Hulp.

Wij zijn sterk in onze ledenservice met veel ledenvoordelen. Leden krijgen korting bij de aanschaf van het praktijkboek EHBO Leren & Doen. Alle leden ontvangen gratis het magazine Eerste Hulp. Tijdens landelijke en regionale bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, oefenwedstrijden gehouden, nieuwe producten getoond.

De Nationale Bond is een samenwerking aangegaan met een aantal partners als Livis en Univé. Onze leden krijgen via een aangesloten vereniging korting op e learning vouchers van Livis. Alle leden kunnen bij Univé een collectiviteitskorting op verzekeringen krijgen.

Meld je hier aan. Geef op het formulier aan of je lid bent van een van onze verenigingen of dat je rechtstreeks lid wil worden. Stuur een mail naar secretariaat@nationalebond.nl als de vereniging belangstelling heeft om lid te worden.

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in