Corona: update 6 november

Het bestuur krijgt regelmatig vragen van EHBO-verenigingen hoe zij om moeten gaan met het Coronatoegangsbewijs. De Nationale Bond volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en het Oranje Kruis.

Dat betekent dat het vragen om een Coronatoegangsbewijs afhankelijk is van de accommodatie waar les wordt gegeven of een activiteit gehouden. Voor leslocaties in een horecagelegenheid zijn de regels van de horeca leidend. Dat betekent daarom dat de EHBO-vereniging een Coronatoegangsbewijs (CTB) zal moeten checken. Een lid van de vereniging die geen geldig toegangsbewijs kan overleggen zal in die situatie niet kunnen deelnemen aan de les of activiteit van de vereniging.

Als er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een klaslokaal in een school. Dan gelden de regels van dat gebouw. Op dit moment moet een mondkapje worden gedragen in de publieke ruimtes en mag het mondkapje worden afgezet als een lid is gaan zitten. Een toegangsbewijs is in dat geval niet nodig.

Zie voor de laatste maatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in