Kind zoek, grote paniek!

Door kinderhorloge met gps is contact te houden

Het overkomt iedereen wel eens. Je verliest je kind even uit het oog, of het nu in een winkelcentrum is, op het strand of in je eigen wijk. Kind zoek, grote paniek. “Daarnet stond hij nog naast me….”

Erik Recter maakte het mee op wintersport in Zwitserland. Aan het einde van de middag, toen de familie zich verzamelde, bleek er iemand te ontbreken. “Mijn nichtje Nikki van zeven jaar was weg. We zochten en vroegen overal om ons heen maar nee, ze was nergens te zien. Wie dit zelf wel eens is overkomen, weet: dat is paniek in de tent! Na anderhalf uur dook ze op: ze was er ‘gewoon even’ op haar ski’s vandoor gegaan. Natuurlijk zonder te beseffen welke impact dit had op ons allemaal.”

Contact
Recter ging hier over nadenken. Waarom lukt het, in een tijd waarin iedereen constant bereikbaar en traceerbaar is, juist die kleine kinderen om aan de aandacht van volwassenen te ontglippen? “Veel kinderen krijgen rond hun elfde jaar een mobieltje omdat ouders willen weten waar hun kroost uithangt. Voor jongere kinderen is zo’n mobieltje niet geschikt: ze raken het kwijt, maken het kapot of zijn er nog niet aan toe om het ding te kunnen bedienen. Het blijkt dus dat je niets in handen hebt om contact te houden én om je kind terug te vinden.”

Speciaal kinderhorloge
Hij bedacht een oplossing: de Kidswatcher, een speciaal kinderhorloge dat áltijd te lokaliseren is. “De Kidswatcher maakt gebruik van een combinatie van gps, gsm en Wifi waardoor het niet alleen buiten werkt maar ook binnen in gebouwen. Via een iPhone-app kun je altijd zien waar je kind zich bevindt. Dit speciale kinderhorloge werkt overal. Verstoppertje spelen zal nooit meer hetzelfde zijn…”
Team
Samen met een team van acht personen is Recter bezig met ontwerp en ontwikkeling. “We doen vrijwel alles in eigen huis: het ontwikkelen van de hard- en software voor de verbinding en locatiebepaling en het ontwerp van de eerste prototypes. Het horloge moet tegen een stootje kunnen. En omdat kinderen veeleisend zijn wat betreft het uiterlijk van een gadget, moet het er leuk uitzien. We zijn dus bezig met kleurendisplays en frontjes met afbeeldingen van prinsessen, legerprints of aapjes.” Het prototype is er nu. Vanaf oktober van dit jaar zal er vermoedelijk geleverd kunnen worden. Inmiddels zijn er al 40.000 Kidswatchers gereserveerd.

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in