Koninklijke onderscheiding voor EHBO’er Marthée van ’t Erve

Op dinsdagavond 5 maart is EHBO-medelid, de heer Marthée van ’t Erve uit Twello, Koninklijk onderscheiden door burgemeester Jan Willem Wiggers. De feestelijke uitreiking vond plaats na afloop van de Algemene Ledenvergadering van EHBO-vereniging De Vecht, gehouden bij Zalencentrum De Groot.

De heer Van ’t Erve is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de EHBO-vereniging, afdeling de Vecht van de nationale Bond voor EHBO.

Al bijna 60 jaar zet de decorandus zich vrijwillig in voor de EHBO-vereniging de Vecht. Niet alleen als EHBO’er, maar hij vervulde vele jaren achtereenvolgens de functies van penningmeester, secretaris en voorzitter. Ook vertegenwoordigde hij de vereniging op landelijk niveau bij verschillende regio-overleggen van en voor de Nationale Bond voor EHBO.

Marthée heeft zich daarnaast 40 jaar vrijwillig ingezet als Lotusslachtoffer.  Lotusslachtoffers hebben een opleiding achter de rug waarbij ze leren hoe ze allerlei EHBO-situaties na kunnen bootsen. Een Lotusslachtoffer is een specialist in het uitbeelden van ziektebeelden en het schminken van zeer realistische verwondingen.

Bij diverse organisaties droeg hij met zijn Lotus-inzet bij aan opleidingen, examens en herhaaltrainingen van vele EHBO-ers. Naast actief Lotusslachtoffer coördineerde hij bij de Lotusvereniging ook lange tijd het inzetten van Lotusslachtoffers.

Momenteel is de heer van ’t Erve nog altijd als vrijwillig EHBO-er betrokken bij verschillende evenementen en is hij met zijn kennis en kunde een steun en toeverlaat voor vele andere vrijwilligers. Daarnaast is hij al een aantal jaren vrijwillig werkzaam als onderhoudsmonteur bij de Stichting Stoomhoutzagerij De Wilpsche Dijk.

Vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de samenleving, kan de heer Van ‘t Erve worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

[Credits Rob Jansen]
[Credits Rob Jansen]

Bron:

https://www.voorst.nl/nieuws/artikel/uitreiking-koninklijke-onderscheiding-marthee-van-t-erve

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in