Landelijke wedstrijd EHBO Nederland

Op 16 maart 2024 organiseert EHBO Nederland een landelijke wedstrijd voor EHBO-teams.
De wedstrijd wordt gehouden in Markelo in sportcomplex Haverkamp aan de Stationsstraat 28.
Bij dezen willen wij u uitnodigen om met een of meerdere ploegen mee te doen.
U kunt uw ploeg inschrijven voor de wedstrijd. De inschrijftermijn is verlengd tot en met 15 januari 2024. Er kunnen maximaal zestien ploegen meedoen.

Een deelnemende ploeg bestaat uit drie eerste hulpverleners, die geen Lotus, instructeur / docent of arts mogen zijn. Kosten voor deelname voor ploegen, die niet zijn aangesloten bij EHBO Nederland, bedragen vijftien euro per ploeg. Hiervoor speelt de ploeg sowieso zes scenario’s van ongeveer vijftien minuten, eventueel gevolgd door een finaleronde, en ontvangt het twee consumptiebonnen per deelnemer.

Tijdens het spelen van de scenario’s wordt de ploeg beoordeeld door een jury, die de beoordeling doet aan de hand van de laatste druk van het Oranje Kruisboekje.
Er wordt daarbij niet gekeken naar het verrichten van de juiste handelingen, maar ook naar de onderlinge samenwerking en het omgaan met de ‘slachtoffers’.
Bij voldoende deelname wordt er gespeeld in twee poules, waarvan de ploegen met de meeste punten de finale spelen. De winnaar krijgt de Award van EHBO Nederland uitgereikt.

Bij EHBO Nederland wordt uitgegaan van het volgende uitgangspunt: wie wint krijgt de Award; wie niet wint, heeft het meeste geleerd en is daarmee ook winnaar.
Met onze wedstrijden willen we de eerste hulpverleners de mogelijkheid bieden om in levensechte scenario’s hun kennis en vaardigheden aan te scherpen in een veilige, maar vooral ook gezellige setting. Kennis en vaardigheden die gaan tellen als het er echt om gaat, worden hier geoefend en verbeterd. Iedereen wordt er een betere eerste hulpverlener door.

U kunt meedoen als vereniging, (commerciële) organisatie, of u vormt zelf met twee andere EHBO’ers een team, waarvoor u dan nog wel een naam moet verzinnen…..

Op de website van EHBO Nederland – https://www.ehbonederland.nl – kunt u meer informatie over de wedstrijd vinden. Klik daarbij op het onderdeel ‘Voor verenigingen’ en vervolgens op ‘wedstrijd’. Ook kunt u daar het inschrijfformulier vinden en het mailadres van de wedstrijdcommissie, waarnaar u het ingevulde inschrijfformulier kunt mailen.

Op datzelfde mailadres – wedstrijdcommissie@ehbonederland.nl – kunt u ook uw vragen stellen.

Doet u mee?

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in