Podium van 1,4 verzekerden voor EHBO-activiteiten

Nationale Bond werkt samen met Univé

De Nationale Bond EHBO en verzekeringsmaatschappij Univé zijn aan een nauwe samenwerking begonnen. U kunt dit op een positieve manier in uw portemonnee gaan merken. Maar daar blijft het niet bij. Wat – bijvoorbeeld – te denken van een podium van 1,4 miljoen Univé-verzekerden voor onze EHBO-activiteiten?

Voorzitter Marijke van Beukering is blij met de samenwerking. “Als Nationale Bond zijn we continu op zoek naar voordelen voor onze leden om nóg meer te halen uit hun lidmaatschap. Toch reikt dit samenwerkingsplan verder dan het verkrijgen van kortingen op verzekeringen. Of vergoeding van cursusgeld. Door de handen ineen te slaan gaan we over en weer écht iets voor elkaar betekenen. En dat is bijzonder.”

Samen
Accountmanager Richard Blom van Univé is ook enthousiast. “Wij hebben gezocht naar een samenwerkingspartner die echt bij ons past. In de Nationale Bond hebben wij zo’n partner gevonden vanwege de overeenkomsten en gemeenschappelijke belangen. In onze dienstverlening staan de merkwaarden Samen, Zelfredzaam en Dichtbij centraal. Termen die ook van toepassing zijn op de Nationale Bond. Bij ‘Samen’ denken wij aan het bundelen van krachten met mensen in je omgeving. Mèt elkaar, vóór elkaar.’’ Marijke: ‘’Dit laatste geldt ook voor onze bond: ook wij bundelen onze krachten om – waar nodig – hulp te verlenen.”

Zelfredzaam
Richard: “De merkwaarde ‘Zelfredzaam’ betekent bij ons dat men de eigen financiële verantwoordelijkheid en beslissingen neemt. Onze adviseurs staan paraat om samen tot de juiste beslissingen te komen. Zelf doen wat je zelf kunt, samen doen wanneer dat nodig is.” Marijke herkent hier veel in: “Mensen leven tegenwoordig langer zelfstandig. Ook hiervoor geldt zelfredzaamheid. Je merkt dat daarom steeds meer mensen kennis willen hebben van de Eerste Hulp. Ze leren hoe ze moeten handelen bij ongevallen in en om huis.”

Dichtbij
Wat betreft de merkwaarde ‘Dichtbij’ zien beiden eveneens overeenkomsten. Univé wil met zijn dienstverlening dichtbij zijn klanten staan. Dichtbij de belevingswereld, wensen en interesses van klanten, maar ook via de telefoon, e-mail, social media en de circa 150 regiowinkels. Bij de Nationale Bond staan 280 verenigingen met hun leden klaar om in te springen voor hulp bij evenementen. Omdat beiden een landelijke dekking hebben, zijn hulp en advies altijd dichtbij.

Wat gaan onze leden en Univé-klanten concreet merken van de samenwerking? Op regionaal niveau zal de bond worden ingeschakeld voor de eerste hulpverlening bij diverse Univé-evenementen. Verder zal er een uitgebreide informatie-uitwisseling op gang komen via de tijdschriften en websites van de beide partners (www.nationalebond.nl en 365.unive.nl ) Richard: “Univé komt al regelmatig met informatie over zorg en hulpverlening. Die informatie gaan we uitbreiden. Dáár vinden we elkaar.”

Grote belangstelling
“Verder krijgt het tijdschrift EERSTE HULP een plek op alle leestafels van onze regiowinkels”, vervolgt hij. Marijke: “Op die manier kan de EH-boodschap onder jullie klanten worden uitdragen.” “Inderdaad”, zegt Richard, “want onder onze verzekerden is de belangstelling voor de eerste hulpverlening groot. Ook het boek ‘Leren en Doen’ van de Nationale Bond gaan we onder de aandacht van onze klanten brengen. Ik vroeg laatst aan een klant: ‘Wat zou u raadplegen bij een ongelukje in huis, een website of boek?’ Haar keus viel op een boek. En ik denk dat ze daarin niet de enige is.”
Beiden verwachten ook veel van de, in co-productie gemaakte, EHBO-filmpjes die te zien zullen zijn op de genoemde websites. Niet alleen als voorlichting maar ook met de achterliggende gedachte dat méér aandacht voor EHBO zich vertaalt in méér aanmeldingen voor cursussen. Richard: “Om diezelfde reden zijn we aan het kijken of we de succesvolle Univé-workshop ‘Veiligheid in en om huis’ breder kunnen uitrollen.”

Cursuslocaties
“Door de workshop samen te promoten, kunnen we veel mensen interesseren voor de eerste hulpverlening. Op die manier bereiken we nieuwe potentiële kandidaten voor een basis-EHBO-cursus van de Nationale Bond. Een beginnerscursus EHBO is te declareren via de aanvullende polis van Univé. Opnieuw een win-win situatie.”

Korting
Bent u benieuwd naar de korting op de schade- en zorgverzekering van Univé? Op www.unive.nl/nationalebondehbo ziet u alle mogelijkheden en berekent u zelf de voordelen van onze collectieve korting. Of loop binnen bij Univé. Vind de vestiging bij u in de buurt op unive.nl/contact of bel 0592 – 348 999 voor persoonlijk advies.

Filmopnamen Deze zomer zijn er voorlichtingsfilmpjes gemaakt als onderdeel van de samenwerking. Univé huurde hiervoor een productiebedrijf in en de Nationale Bond leverde een EHBO’er, in de persoon van Lotte Verduijn, bestuurslid van EHBO-vereniging Rossum. In de filmpjes is te zien hoe een zonnesteek, brandwonden en een enkelverstuiking zijn te constateren, te behandelen én te voorkomen (zie foto’s). Hoe was het om hieraan mee te werken? Lotte: “Heel erg leuk! Nog nooit zoiets gedaan maar een mooie ervaring. Onze kaderinstructeur Pauline van der Aa, die goed kan schminken, was meegegaan. Zij liet de letsels er echt uitzien. Ik kwam in beeld om de verwondingen te behandelen. Het zijn informatieve filmpjes geworden, we konden onze EHBO-kennis er goed in kwijt.” De filmpjes zullen te zien zijn op de websites van de beide samenwerkingspartners.
Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in