Schaatspak voor het goede EHBO-doel

Met de zomer voor de boeg alvast een winters nieuwsbericht. Reggeborgh Foundation (RF) is sponsor van de marathonschaatsers, de sprint- en allround schaatsploeg (Patrick Roest, Kjeld Nuis) en sinds kort het vrouwenelftal van FC Twente (net Nederland kampioen geworden). RF zoekt elk jaar een nieuw doel, dat ze willen supporten. Voor dit jaar heeft RF de EHBO als doel gekozen. Het schaatsseizoen start in oktober.

Namens de drie EHBO-koepels heeft Hans Vos, voorzitter van het bestuur van EHBO Nederland, een gesprek gevoerd met de RF en de volgende afspraken gemaakt::

  • Al hun schaatsers volgen een opleiding voor een EHBO-diploma.
  • EHBO’ers, die dienst doen bij een schaatswedstrijd, worden door RF in het zonnetje gezet en krijgen daarbij een attentie.
  • In april 2025 komt er een ‘clinic-dag’ voor alle EHBO’ers van onze koepels. Waarschijnlijk in het Thialf stadion in Heerenveen.
  • RF kwam met het voorstel dat hun schaatsers een keer met onze eerstehulpverleners meelopen bij een evenement.
  • De marathonschaatsers gaan in januari 2025 op de Weissensee in een speciaal schaatspak rijden met daarop onze logo’s.
  • Een speciaal schaatspak met daarop logo’s van Nationale Bond EHBO, EHBO Nederland en KNV EHBO zal worden geveild en de opbrengst daarvan is voor onze koepels. De bestemming moet uiteraard wel EHBO-gerelateerd zijn. De drie koepels zullen binnenkort een gemeenschappelijk doel hiervoor formuleren.
Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in