Tour de Junior

Mariëlle Voskuilen zit in het bestuur van EHBO Achterveld en helpt als vrijwilliger bij de Tour de Junior, een wielerevenement voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar dat dit jaar van 8 tot en met 13 augustus werd gehouden.

‘Er deden ongeveer 125 kinderen mee, ook uit het buitenland. Het is bij ons in het dorp wel dé happening van het jaar. Als EHBO stonden we alle dagen klaar om voor de deelnemers te zorgen. Op de eerste en laatste dag hadden we zeker twintig man nodig en de rest van de dagen tussen de tien en vijftien. De EHBO’ers postten op gevaarlijke plekken in het parcours. Verder reed er een busje mee en zat er iemand in de bezemwagen. Bij de wedstrijden zijn schaafwonden altijd de meest voorkomende blessure. Daarnaast is er af en toe een gebroken pols. Het aantal ongevallen hangt natuurlijk erg samen met het weer: bij regen zijn er meer valpartijen.
Uit voorzorg wordt er bij dreigend onweer niet gereden en als het bloedheet is, zorgen we voor extra water en delen we sponzen uit. Over het algemeen loopt de organisatie altijd heel soepel, net als dit jaar. We hebben een goede samenwerking met de Tourleiding, de politie en de huisarts.’

Delen op social media

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in