Achtergrondinformatie EHBO Leren & Doen

Het praktijkboek EHBO Leren & Doen voldoet aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het boek mag daarom gebruikt worden om cursisten op te leiden voor het diploma van het Oranje Kruis.
Klik hier voor de eindtermen.

Het Oranje Kruis, Nederlandse Rode Kruis en de NIBHV stellen samen richtlijnen op voor het verlenen van Eerste Hulp in Nederland. Klik hier voor deze richtlijnen.

Via onze website geven wij u graag extra informatie of interessante links. Wij ontvangen graag tips om deze informatie uit te breiden.

Wist u dat…. Slachtofferhulp ook hulpverleners helpt? Bel 0900-0101 of kijk op https://www.slachtofferhulp.nl/.

Deel B

Op de site van de Nederlandse hartstichting is veel nuttige informatie te vinden over bijv. bloeddruk, het herkennen van hartproblemen en reanimatie. Ga naar www.hartstichting.nl voor filmpjes en nuttige informatie.

Meer over diabetes Mellitus (suikerziekte), hyperglykemie en hypoglykemie vind je terug op www.diabetesfonds.nl.

Deel C

Als je veel met jonge kinderen omgaat dan kan het nuttig zijn om de gifwijzer als hulpmiddel in huis te halen. Je kunt de gifwijzer als app of als boekje online bestellen op www.gifwijzer.nl

Deel D

Meer weten over allergie? Kijk op www.allesoverallergie.nl.

Het RIVM deelt veel informatie ter bevordering van de gezondheid en publiceert ook regelmatig onderzoeken. Klik hier voor bijvoorbeeld informatie over de teek.

Deel E

Hoofdstuk 3
Op www.ouderen-thuis.nl staat heel veel nuttige informatie over hulpmiddelen zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Hoofdstuk 5
Als hulpverlener op een evenement of als EHBO-vereniging die om assistentie wordt gevraagd is het verstandig om goed te weten welke voorwaarden er worden gesteld. De Nationale Bond verzamelt alle actuele informatie over onder andere de veldnorm evenementenzorg op een aparte pagina. Klik hier.

Hoofdstuk 6
Meer informatie over verschillende soorten drugs: www.drugsinfo.nl.

Meer weten? Informatie en video op www.trimbos.nl met veel verwijzingen naar drugs, alcohol, uitgaansleven.

Word nu lid van de Nationale Bond EHBO

Schrijf je hier in